Házirend Látogatók Számára

Házirend Látogatók Számára

 

MŰEMLÉKVÉDELEM ÉS FENNTARTHATÓSÁG

Óvjuk a múltat, a jelent és a jövőt! A Nemzeti Múzeum szomszédságában található Harmónia Palotát Ybl Miklós tervei alapján Pucher József építette 1870-ben Bókay János orvosprofesszor számára, aki a korszerű magyar gyermekorvoslás megteremtője volt. Az elmúlt 150 évben több híres lakója volt a háznak, mint például Lotz Károly, festőművész és Herczeg Ferenc, Nobel-díjra jelölt író. Szívügyünk, hogy a nagy múltú épület megőrizze történelmi mivoltát és továbbra is magas szellemi minőséget képviseljen. Ezért tisztelettel kérjünk minden rendezvény résztvevőjét, hogy a Harmónia Palotát a műemlékvédelem és a fenntarthatóság szellemiségében látogassa.

NYITVATARTÁS

Rendezvényközpontunk 9 és 21 óra között tart nyitva. Kapunyitás legkorábban reggel 9 órától történik. Kérjük, hogy a korán érkezők a bejárati kapu előtt vagy a Múzeumkertben várakozzanak és ne zavarják az épület vendégeinek a nyugalmát zajjal. A nyitvatartás változásának jogát fenntartjuk.

PARKOLÁS – AUTÓ/ BICIKLI/ROLLER

Autóval érkező látogatóink a hátsó udvarunkon található kültéri parkolót igénybe vehetik legkorábban reggel 9 órától a rendezvény végéig 4000 Ft/autó napidíj ellenében. Foglalás szükséges. Biciklivel vagy rollerrel érkezők saját felelősséggel ingyenesen tárolhatják közlekedési eszközeiket a hátsó udvaron található nyitott kerékpártárolóban.

LÁTOGATÁS

A Harmónia Palota épületébe állatot (kivéve vakvezető kutyát), közlekedési eszközt (rollert, kerékpárt babakocsit stb.), egészségre, testi épségre, életre veszélyes tárgyat vagy anyagot behozni tilos.

MŰEMLÉKVÉDELEM

A látogató köteles a tisztaságra ügyelni és a Harmónia Palota helyiségeit rendeltetésüknek megfelelően használni, továbbá óvni és az előírásoknak megfelelően kezelni az épületben található eszközöket, berendezéseket és magát az épületet. A látogató rongálás esetén kártérítést fizet.

DOHÁNYZÁS

Az épület egész területén és a bejárat 5 méteres körzetében tilos a dohányzás (cigaretta, szivar, e-cigaretta, vape stb.) Dohányozni csak az erre kijelölt helyen a hátsó udvaron található parkolóban lehet. Kérjük, a csikkeket az elhelyezett hamutálcákba dobni.

IRÁNYELV I. – FENNTARTHATÓSÁG

A hulladékmennyiség csökkentése érdekében a Harmónia Palota szelektív hulladékgyűjtőt és tisztított vizet biztosít minden rendezvényhez. Kérjük, éljenek a lehetőséggel és segítsék a munkánkat!

IRÁNYELV II. – KÖLCSÖNÖS TISZTELET

Kérjük, az eseményre pontosan érkezzenek, az előadótermekben csak a legszükségesebbet hozzák magukkal és személyenként egy széket használjanak. Továbbá az evést és az ivást az előadótermekben mellőzzék, és csak az arra kijelölt helyen étkezzenek.

A látogató a rendezvényen való megjelenésével automatikus elfogadja a házirendet. A házirend megsértése a további tartózkodás megtagadását vonhatja maga után. Köszönjük előre is az együttműködést!

Harmónia Palota Csapata